2009-03-11 02:15:13• hírek • Szatmar.ro

Latin búcsú

Ibagaza és Rossi öröme
Ibagaza és Rossi öröme

A Villarreal mentette meg a latin csapatok becsületét, nagy verést kapott a Real és a Sporting.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben a visszavágók első versenynapja a latin csapatok mélyrepülését hozta, egyedüliként a Villarreal harcolta ki a továbbjutást. A négy találkozón nem kevesebb, mint 19 gól esett, nem unatkoztak tehát a szurkolók. Történelmi vereséget szenvedett a Real Madrid és a Sporting Lisszabon, az ő híveik nyilván nem bánták volna, ha kissé kevesebb találat születik.

Az este egyik legnagyobb izgalommal várt találkozóján az egy gólos előnnyel rendelkező Liverpool meglepte a Real Madridot és a „szakembereket": nem állt be védekezni, hanem szabályosan lerohanta ellenfelét. A viharos támadások közepette Casillasnak már a negyedik percben nagyot kellett védenie, ám tíz perccel később Torres máris mattolta. Újabb 14 perc és néhány Casillas-bravúr után a játékvezető büntetőt ítélt Heinze „vállazása" után, amit Gerrard értékesített. Az első félidőben a spanyolok Sneijder révén csak egyszer vették célba Reina kapust, míg a szünet és Gerrard újabb gólja után már több dolga akadt a hazaiak hálóőrének is. Ezzel együtt elmondható, Casillas védései nélkül hatalmas verésbe szaladt volna bele a Real, amelynek színeiben csak Diarra és Marcelo tudta tartani a lépést a portás teljesítményével. Igaz, a kilencszeres Bajnokok Ligája-győztes ezt az eredményt sem fogja kitenni az ablakba, főleg, hogy a 88. percben egy kontra végén Dossena négyre növelte a különbséget.

 

A Juventus egy gólos hátrányt szedett össze a Stamford Bridgen az első mérkőzésen, amit a 19. percben Iaquinta ki is egyenlített: az olasz csatár sarokkal passzolt Trezeguet-hez, aki háttal állva visszaadta a lasztit, az Udinese egykori csatára pedig nem hibázott. A Chelsea csak a félidő végére tudta kiegyenlíteni a játékot, majd az eredményt is. A 45. percben Lambard eresztett meg egy távoli lövést, a labda a felső kapufáról Essien elé pattant, akinek egy méterről nem volt könnyű dolga. Előtte már Drogba is betalált egy szabadrúgást követően, Buffon a gólvonal mögül ütötte ki a labdát, ám a kapufa takarásában a játékvezető nem adta meg a találatot. A szünet után már nem volt annyira lendületes a hazaiak játéka, ráadásul a 70. percben Chiellini kiállítása miatt emberhátrányba kerültek. Úgy tűnt, ez nem okoz nagy gondot, mivel négy perccel később Belletti kézzel ért bele egy szabadrúgásba a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig del Piero értékesítette. Negyed órája volt tehát a Juvénak, hogy egy újabb góllal továbbjusson, ám kilenc perccel később minden reményük elszállt: Belletti passzából Drogba biztosította be csapata továbbjutását.

Villarreal szinte végigtámadta az első találkozót a Panathinaikosz ellen, mégis csak egy 1-1-et tudott elérni odahaza, így a visszavágón mindenáron gólt kellett szereznie. Ennek megfelelően támadott is, a legnagyobb helyzetet mégis Manciosz hagyta ki a másik kapu előtt. A szünet után aztán a mindössze 166 cm magas és 65 kilós Ariel Ibagaza a kezébe vette a dolgok irányítását: előbb egy 16 méteres kapás-lövéssel megszerezte a vezetést a vendégek számára, majd Manciosz egyenlítő találata után zseniális gólpasszt adott Llorentének, ezzel továbbjuttatva a spanyol kiscsapatot.

Nem sok jóval kecsegtetett a Sporting Lisszabon számára a müncheni kirándulás, mivel a Bayern München az első mérkőzésen 5-0-ra nyerni tudott. Ám ami az Allianz Arenában zajlott, az minden képzeletet fölülmúlt. Semmit nem vesz el a bajorok érdemeiből, ám el kell ismerni, ilyen védelmi hibákat ilyen rövid idő alatt csak a szilveszteri összeállításban látni. Podolski első gólja előtt eladták a labdát a tizenhatos előterében, második találatát megelőzően pedig Anderson Polga futott össze Patricio kapussal, majd a brazil védő öngól vétett. Ezt követte Moutinho szép, 23 méteres bombagólja, majd Schweinsteiger közeli találata, akit ugyanúgy üresen hagytak a kapu előterében, mint a 74. percben van Bommelt. Nyolc perccel a vége előtt Klosét buktatták hátulról a tizenhatoson belül (a sértett büntetett), majd az utolsó percben az élete második felnőtt meccsén pályára lépő Thomas Müller egy méterről passzolhatott a kapuba. Ezzel a Bayern történelmi eredményt produkált, a selejtezőket leszámítva ugyanis soha egyetlen csapatnak sem sikerült a Bajnokok Ligájában 12-1-es összesítést produkálnia.

Eredmények (összesített):

Liverpool-Real Madrid 4-0 (5-0)
gólok: Torres (14.), Gerrard (28. 11-es, 47.), Dossena (88.)

Juventus-Chelsea 2-2 (2-3)
gólok: Iaquinta (19.), del Piero (74. 11-es) illetve Essien (45.), Drogba (83.)

Panathinaikosz-Villarreal 1-2 (2-3)
gólok: Manciosz (55.), illetve Ibagaza (49.), Llorente (70.)

Bayern München-Sporting Lisszabon 7-1 (12-1)
gólok: Podolski (7., 34.), Anderson Polga (37., öngól), Schweinsteiger (43.), van Bommel (74.), Klose (82., 11-es), Müller (90.) illetve Moutinho (42.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: